Türk Savaş Muhabirlerinin Kaleminden Çanakkale Savaşları

Yayına Hazırlayanlar: Didem İlkem CUMALI, Eda KARATAŞ

Yayın Tarihi: 2021

ISBN: 978-605-80897-6-1

Basım Yeri: Çanakkale Savaşları Enstitüsü Yayınları, İstanbul

Dil: Türkçe

Sayfa Sayısı: 268

Cilt Tipi: Karton Kapak

Kâğıt Cinsi: Kitap Kâğıdı

Boyut: 15,5cm x 23 cm

Çanakkale Savaşları Enstitüsü tarafından çıkartılan “Türk Savaş Muhabirlerinin Kaleminden Çanakkale Savaşları” adlı eser okuyucularıyla buluştu.

Türk basın hayatında savaş muhabirliğinin ilk örneklerinin görüldüğü Çanakkale Cephesi’nde resmi izin alarak gönderilen altı ayrı harp muhabirinin cephede gördükleri, duydukları ve hissettikleri eser içerisinde yer almaktadır.

Eser, altı Türk savaş muhabirinin Çanakkale Cephesi’nde kaleme aldığı yazıları içermektedir. Milli Ajan Muhabiri Hüseyin Kâzım Bey, Agâh Bey, Kemâleddin Şinâsi Bey, Ali Ekrem Bey, M. Burhâneddin, Cemil Hakkı Bey’in, Çanakkale Muharebeleri esnasında cephede yer almıştır. Türk savaş muhabirlerinin Çanakkale Cephesi’nin açılır açılmaz bölgede yer alması ve tahliyede sonra da Çanakkale’yi terk etmemeleri sebebiyle eserde kronolojik bir bütünlük sağlamıştır.

Eserde yukarıda belirtilen isimlerin dışında dönemin gazetelerinde yayımlanan ve tarih aralıkları bilinmesine rağmen muhabir isimleri belirtilmeyen yazılara “Muhâbir-i Mahsûs” ifadesi kullanılarak yer verilmiştir.

Eda KARATAŞ ve Didem İlkem CUMALI tarafından hazırlanan ve Çanakkale Savaşları Enstitüsü tarafından çıkartılan “Türk Savaş Muhabirlerinin Kaleminden Çanakkale Savaşları” adlı eseri, www.canakkalestore.com üzerinden online sipariş verebilirsiniz.

Kitap İçerisinden;

Lapseki’de Şehzâde Süleyman Paşa’nın binâ-gerdesi olduğu rivâyet edilen bir de câmiʻ-i şerîf var. Yüksek bir sırt üzerinde kâ’in olduğu için manzarası pek hoş. Buradan gâzî-i cennet-mekânın Bolayır’daki türbesini görmek mümkün olacağını söylediklerinden ziyâretle berâber minâresine de çıktım ise de türbe ve hângâh tepelerin arkasında kaldığı için görülemiyordu. Yalnız deniz, bütün füshat-ı laciverdisiyle sevâhil bütün tarâvet-i revnâkdârıyla nazar-ı temâşânız altında.

Ayrıca Kontrol Et

1915 Çanakkale Gazileri İstanbul’da

Yayına Hazırlayanlar: Prof. Dr. Murat KARATAŞ, Doç. Dr. Efe Can GÜRCAN, Dr. Öğr. Üyesi Suat …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.