Parimpar Tarih ve Çocuk Dergisi’nin 7. Sayısı Çıktı!

Çanakkale Savaşları Enstitüsü tarafından yayına hazırlanan Parimpar Tarih ve Çocuk Dergisi’nin Sonbahar sayısı olan 7. sayısı sizlerle!

Çocuklarımız Parimpar’ın yeni sayısında ilk Türk kadın romancı olarak bilinen Fatma Aliye Topuz’un başarı dolu hayatını inceleyecek. Birbirinden güzel mimari eserler yapmış Mimar Sinan’ı, Bilge ve Kaan’ın yaptığı röportaj ile daha yakından tanıyacak. Ayasofya’yı ziyaret edecek ve bu yapının geçmişten bugüne değişimini öğrenecek. Son günlerde yakından tanıdığımız karantina uygulamalarının tarihine bir göz atacak. Çağımızın popüler teknolojik aletlerinden kulaklığın serüvenini öğrenecek.

“Yağmurdan korunmak için kullandığımız şemsiye, keşfedildiği yıllarda da aynı amaçla mı kullanılıyordu? Peki ilk müzik aleti neydi? Eski dönemlerde haberleşmek amaçlı kullanılan posta güvercinleri yollarını nasıl buluyordu? İlk çizgi film nasıl görünüyordu?”
Tüm bu soruların cevapları ve daha fazlası bu sayıda okuyucularını bekliyor olacak… Aynı zamanda oyunlar, bulmacalar, ilginç bilgiler ve İngilizce etkinlikler ile eğlenmeye devam edecekler.

Çocuklarımıza tarihi sevdirerek öğretmek için sosyal sorumluluk bilinci ile hazırlanan Parimpar, 7-12 yaş arasındaki tüm çocuklara hitap ediyor. Üstelik Enstitü’nün çıkardığı bir diğer dergi olan Anafarta ile birlikte Parimpar’a da abone olunabiliyor. D&R, Remzi Kitabevi gibi Türkiye’deki ulusal ölçekli tüm kitapevlerine dağıtımı yapılan bu dergilere www.canakkalestore.com adresinden de ulaşılabiliyor.

Ayrıca dergi hakkında daha fazla bilgi ve eğlenceli içeriklere ulaşmak için www.parimpardergisi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca Kontrol Et

57. ALAY’IN TEKİRDAĞ’DA KURULDUĞU ALAN TESPİT EDİLDİ

Birinci Dünya Savaşı’nın en kanlı çarpışmalarının yaşandığı Çanakkale Muharebeleri sırasında büyük kahramanlık gösteren ve kendisinden …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.