Anafartalar Zaferi’nin 105. yılı kutlandı!

10 Ağustos Anafartalar Zaferi, 105’inci yıl dönümü Conkbayırı’nda gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki Conkbayırı’nda gerçekleştirilen programa; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Vali Yardımcısı ve Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Süleyman Canpolat, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Gelibolu 2’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Albay Cem Edip Avcı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Avustralya Hükümeti adına Avustralya Askeri Ataşesi Albay Richard Campbell, Birleşik Krallık’tan Albay Piers Strudwick katıldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını nedeniyle #10Ağustos #AnafartalarZaferi’nin 105. yılı töreni #Conkbayırı’nda sade bir şekilde gerçekleştirildi. Törende; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Valiliği, 2’nci Kolordu Komutanlığı, Avustralya Hükümeti ve Birleşik Krallık ile Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı’na sunuldu. Daha sonra şehitler anısına saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Kaynak

Haber Kaynak: İHA
Görsel Kaynak: İHA, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı

Ayrıca Kontrol Et

57. ALAY’IN TEKİRDAĞ’DA KURULDUĞU ALAN TESPİT EDİLDİ

Birinci Dünya Savaşı’nın en kanlı çarpışmalarının yaşandığı Çanakkale Muharebeleri sırasında büyük kahramanlık gösteren ve kendisinden …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.