Tarihi Sualtı Parkı Projesi Protokolü İmzalandı!

Çanakkale’yi dünyanın önemli dalış turizmi merkezlerinden biri haline getirecek Tarihi Sualtı Parkı projesi protokolü imzalandı.
Çanakkale Valiliği ve Güney Marmara Kalkınma Ajansının (GMKA) desteklediği proje için Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi arasında protokol imza töreni düzenlendi.
Tarihi Alan Başkanımız İsmail Kaşdemir; TÜBİTAK Marmara Araştırma Gemisi’nde, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Haldun Karan’ın katıldığı törende yaptığı konuşmada, protokol kapsamında Çanakkale’nin yakın bir zamanda dünyanın ve Türkiye’nin çok önemli dalış merkezlerinden biri olacağını söyledi.
TÜBİTAK’a ait araştırma gemisinin, Çanakkale Savaşlarında, Çanakkale Boğazı ve Ege Denizi açıklarında batan savaş gemilerini ve su altındaki bütün envanteri ortaya çıkartacağını anlatan sayın İsmail Kaşdemir, “Gelibolu Sualtı Parkı envanteri çıkarılıp bir su altı parkı oluşturulacak. Türkiye’de ilk defa yapılan bir çalışma. Biz Tarihi Alan Başkanlığı olarak böyle bir çalışmayı yapmaktan ayrıca mutluyuz. Çanakkale Savaşlarına hep kara tarafından bakıldı ve anlatıldı. Şimdi artık denizin altında da hem anlatılacak, hem görülecek hem de değerlendirme şansı olacak. Bununla beraber Tarihi Alan ve Çanakkale çok önemli bir turizm ve dalış merkezi olacak. Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığımız tarafından koordine edilen bu dalış faaliyetleri ile ümit ediyorum ki Çanakkale çok önemli bir gelişmeye sahne olacak.” şeklinde konuştu
Konuşmaların ardından Çanakkale Valisi Sayın Orhan Tavlı, Tarihi Alan Başkanı Sayın İsmail Kaşdemir ve Tubitak Marmara Araştırma Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Sayın Haldun Karan HMS Majestic batığının olduğu bölgede incelemelerde bulundu.

Görsel ve Metin Kaynağı: Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı

Ayrıca Kontrol Et

57. ALAY’IN TEKİRDAĞ’DA KURULDUĞU ALAN TESPİT EDİLDİ

Birinci Dünya Savaşı’nın en kanlı çarpışmalarının yaşandığı Çanakkale Muharebeleri sırasında büyük kahramanlık gösteren ve kendisinden …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.